Om oss

Lite mer om vår historia

Hos Annahus-Tunastugan är vi stolta över att vara ett familjeföretag med starka rötter i trävarutillverkning och byggbranschen. Vi har levererat hög kvalitet till våra kunder sedan vi började vår verksamhet och är kända för vår expertis inom takstolar, sågade trävaror och byggkomponenter.

1930-talet var en period av arbetslöshet och ekonomisk kris i Sverige. Världsekonomin hade gått in i en djup kris efter börskraschen i USA 1929. Sverige drabbades också av lågkonjunktur och arbetslöshet.

Annahus Tunastugan verksamhet började med att 12 bönder i byn Tuna gick ihop och startade ett eget sågverk under 30-talet. På den tiden fanns alla förnödenheter i Tuna som affärer, järnvägen med järnvägsstation mm. Under årens lopp lämnade sedan alla familjer gradvis företaget och år 1954 var Carl Carlsson den enda kvarvarande ägaren.

Som ensam ägare byggde Carl Carlsson sedan ett första litet förråd och några år senare var han med på en utställning i Stockholm med exempel på sina småstugor. Därefter tog verksamheten och husbyggandet fart. Det var inte så många konkurrenter på den tiden inom husbranschen. Carl fortsatte att utveckla verksamheten och började sälja mycket runtom Stockholmstrakten. Marknadsföringen gjordes inte då som man gör idag, utan det var vanligt att man bjöd hem nya huskunder på middag i sina hem.

Carl arbetade på företaget till sin 70-års dag. Carls två söner har sedan också arbetat långt in i pensionsåldern och idag drivs företaget fortfarande av dem och även hans sondotter.

Vi på Annahus-Tunastugan är experter på att bygga en mängd olika byggnader och konstruktioner, allt från djurstallar och maskinhallar till bostadshus och fritidshus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett brett utbud av byggtjänster och hjälper gärna till med både till- och utbyggnader av befintliga byggnader. Oavsett om du behöver ett attefallshus, ett garage,  ett förråd, ett pumphus, en friggebod eller en utbyggnad av ditt hus, så är vi rätt partner för dig.

Vi är ett litet och personligt företag som tror på att skapa nära och personliga relationer med våra kunder. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa skräddarsydda lösningar som passar just dig och din familj. Vi är stolta över att kunna erbjuda hög kvalitet till rimliga priser och snabba leveranser.

Vi arbetar med PEFC-certifierat virke för att säkerställa att våra produkter är hållbara och miljövänliga. Vi har även våra egna lastbilar med mobilkran för snabb och säker leverans till din byggarbetsplats.

Vi har en bred kompetens inom trävarutillverkning och takstolstillverkning, vilket gör att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar för alla typer av byggnader. Vårt team arbetar hårt för att leverera högsta kvalitet till varje projekt.

För de som drömmer om ett eget hus kan vi erbjuda allt från det mer traditionella huset till det moderna boendet. Vi kan även hjälpa till med planeringen av utomhusmiljön runt ditt hus, såsom trädäck, pergola, altan och veranda, för att skapa en helhetsupplevelse.

Så oavsett om du planerar att bygga ett stort hus eller ett tiny-house, så är vi den partner du behöver.

Vårt kontor och vår bygghandel ligger i Tuna mitt i Uppland, och vi är enkelt tillgängliga från hela Uppsalaregionen, Roslagskusten, Uppsala, Östhammar, Enköping, Norrtälje, Gävle och Stockholm. Vi välkomnar alla kunder att besöka vår bygghandel och träffa vårt erfarna team.

Kontakta oss idag för att få hjälp med ditt nästa byggprojekt och upptäck varför så många kunder väljer Annahus-Tunastugan som sin personliga hus- och takstolsleverantör.

Porträtt av Annahus grundare Carl Carlsson, 1955.