Hus

Vi ritar och skräddarsyr ert drömhus!

Vi har inga färdiga kataloghus utan här utgår vi från kundens egna önskemål vilket gör att varje hus är unikt. Vi bygger allt från små till stora bostadshus, fritidshus, attefallshus, fjällstuga, Tiny-houses, garage, pumphus, maskinhallar, tillbyggnader och utbyggnader.

Vi på Annahus-Tunastugan är experter på att bygga en mängd olika byggnader och konstruktioner, allt från djurstallar och maskinhallar till bostadshus och fritidshus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett brett utbud av byggtjänster och hjälper gärna till med både till- och utbyggnader av befintliga byggnader. Oavsett om du behöver ett garage, en pumphus, ett förråd eller en tillbyggnad av ditt drömhus, så är vi rätt partner för dig.
Vi är ett litet och personligt företag som tror på att skapa nära och personliga relationer med våra kunder. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa skräddarsydda lösningar som passar just dig och din familj. Vi bygger med prefabricerade väggar och stomme, dvs våra hus byggs med färdiga block för högsta effektivitet. Vi är stolta över att kunna erbjuda högsta kvalitet till rimliga priser och snabba leveranser.

Hur det fungerar

Vi har byggt hus sedan 1954. Under den tiden har vi lärt oss hur man mest effektivt tar byggprojekten ifrån start till slut.

Det bästa sättet att starta en dialog kring ett eventuellt kommande byggprojekt är att träffas för ett kort inledande möte. Ett första besök är förutsättningslöst och kostnadsfritt för er.

Om det vid detta möte finns ett underlag i form av tomtkarta, nedtecknade kravställningar, ritningar, bilder och önskemål (en A4-sida räcker), så har man kommit rätt långt fram i startledet.

Viktigt att ha tänkt igenom är också vad man önskar hjälp med: Bygglovshandlingar, lösvirkes- eller väggblocksleverans, göra något själv, delar där av eller hjälp med allt. Vi har en stor valfrihet vad gäller material och leveransomfattning vilket gör oss unika!

Och så gärna om det finns en önskad tidplan. Att ha i åtanke där är att bygglovsprocessen, och då inte minst avloppsfrågan, kan ta sin tid. Sedan ska projektet in i en eventuell produktionsprocess som bestäms efter det att bygglov är beviljat. Varje projekt är dock unikt och har sina egna förutsättningar. Om ni vill så hjälper vi till att förmedla hantverkare.

Efter ett första möte så vet vi mer och kan bedöma omfattning och komma med ett förslag till fortsatt arbetsgång. Om detta faller väl ut skriver vi ett avtal om omfattning och innehåll samt tar tillsammans fram underlag i dialog.

Vi ser till att Ert hus uppfyller Era drömmar och förväntningar!


Kontakta oss för en gratis konsultation


Vi går igenom nedan under mötet:
- Övergripande planer, inklusive tomtkarta, nedtecknade kravställningar, ritningar, bilder och andra önskemål
- Tidsplan för projektet
- Bygglovshandlingar, lösvirkes- eller väggblocksleverans
- Vilka delar ni vill göra själv?
- Material och leveransomfattning

BOKA KONSULTATION

Fritidshus

Längtar ni efter mer tid för en aktiv livsstil eller avkoppling, långa dagar utomhus, mer tid med familj och vänner eller kanske bara känslan av att komma bort?  Vilken fritidsdröm passar er bäst? Ett fritidshus är så mycket mer än bara väggar och tak. Här samlas minnen för framtiden. Låt det bli ett hus för livets alla dagar och en given plats för familjen att samlas på!

Vi har sedan starten 1954 levererat fjällstugor och sommarstugor till våra kunder runtom i Sverige. Vi levererar sommarstugor och fjällstugor alltifrån Stockholms skärgård och Roslagskusten till bland annat Vemdalen, Klövsjö, Lofsdalen och Järvsö.

Varför begränsa ditt semesterboende till säsonger? Många av oss har en längtan till fritid, natur och tid med familjen året runt. Idag pratar man om vinterbonade fritidshus, vilket innebär att huset är rätt isolerat och på andra sätt anpassat för att du ska kunna bo där året runt. Att bygga sitt fritidshus som ett permanent boende blir allt vanligare.

Att bygga fritidshus är en investering för livet!

Vill du bygga fritidshus nära sjön, fritidshus vid havet eller kanske en fjällstuga? Vi ritar ditt drömboende efter dina önskemål och idéer. Vilken husmodell motsvarar bäst dina behov och önskemål i dag och i framtiden? Vi hjälper dig gärna med rådgivning, anpassningar och skräddarsydda lösningar för att förverkliga dina husdrömmar och skapa ett hem att njuta av i många år framöver. 

Kontakta oss idag för att få hjälp med ditt nästa byggprojekt och upptäck varför så många kunder väljer Annahus-Tunastugan som sin personliga husleverantör.

Villor & hus

Går du i byggtankar om att bygga ditt drömhus? Vi ritar och bygger ditt hus efter dina önskemål och idéer. Vi har inga färdiga kataloghus så varje hus blir unikt. Vi bygger alltifrån det traditionella huset till det moderna huset så vi anpassar oss till det huset ni vill ha.

Sommarstugor

Drömmer du om ett eget semesterboende på landet? Vi ritar och bygger din sommarstuga efter dina önskemål och idéer. Vi har sedan starten levererat sommarstugor runtom i Sverige. Vi har inga färdiga kataloghus så varje hus blir unikt.

Attefallshus

Vill du öka värdet på din fastighet med ett Attefallshus? Kanske hyra ut eller säkra barnens boende för framtiden? Eller behöver du ett gästhus? Ett attefallshus får vara max 30m² stort. Vi har inga färdiga modeller utan vi ritar attefallshuset efter dina önskemål.

Tiny Houses

Önskar du bo i ett mindre, billigare hem? Då är ett Tiny house något för dig. Vi ritar Tiny house efter dina önskemål och idéer. Ett Tiny House på hjul behöver inget bygglov. Ska det byggas som en permanent bostad är det dock samma krav som för vanliga hus. Ska det byggas som ett attefallshus gäller det samma krav som för ett attefallshus.

Fjällstugor

Går du i tankarna om ett eget fritidshus i fjällen? Vi ritar din fjällstuga efter dina önskemål och idéer. Vi har inga färdiga kataloghus så varje hus blir unikt. Vi har levererat fjällstugor till bland annat Vemdalen, Klövsjö, Funäsdalen, Lofsdalen och Järvsö.

Friggebodar

Behöver du extra utrymme? En friggebod kan användas till alltifrån förvaring för redskap, poolhus till den fina gäststugan. Användningsområdena är oändliga. En friggebod får vara max 15m².

Uterum

Att bygga ett uterum är ett perfekt sätt att förlänga utomhussäsongen och för att göra det möjligt att njuta av den svenska sommaren även om det inte är så varmt ute. Du kan också välja att isolera det för att kunna använda uterummet året runt och får på så sätt ett extra rum att utnyttja.

För att slippa bygglov kan du bygga ett uterum som är fristående om det är mellan 15-30 kvm och sträcker sig inom reglerna för friggebodar och attefallshus. Om uterummet är en tillbyggnad på huset, som på en altan, så gäller 15 kvm utan bygglov. Allt utom det kräver tillstånd.